Huis Kopen Spanje Met Gastenverblijf  thumbnail

Huis Kopen Spanje Met Gastenverblijf

Published Jun 24, 23
9 min read

Vakantie Huis In Spanje Kopen

Omdat de woning nog niet op uw naam is gezet is dit waarschijnlijk niet bij de fiscus bekend. Het gaat om de economische waarde, daarvoor hebt u niet per se een makelaar nodig. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Alberto, 02-03-2020Geachte,ik ben mede-eigenaar geworden van het huis waar mijn moeder woont (in het buitenland).

Met vriendelijke groet, Reactie infoteur, 02-03-2020Beste Alberto,Als u het deel van de woning op 1 januari 2019 al bezat, is dit onderdeel van het vermogen in box 3 voor de belastingaangifte over 2019. Werd u later eigenaar, dan speelt dit pas bij de volgende belastingaangifte inkomstenbelasting. huis kopen zuid spanje binnenland. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Dilru, 18-02-2020Hallo, ik heb een huisje in Turkije gekocht voor 35.

Heb dit nooit aangegeven bij de belastingdienst omdat ik dacht dat er vrijstelling was en ik in Turkije de belasting over dit huis betaalde. Nu heeft de belastingdienst mij een brief gestuurd dat ze hiervan op de hoogte zijn en meer info willen - huis kopen spanje. Ze vragen alleen gegevens vanaf 1 jan 2017 t/m 1 jan 2020 waarom v/a die datum snap ik niet.

Wat worden de gevolgen voor mij? Kunt u mij verder hierover informeren. Alvast bedankt Reactie infoteur, 22-02-2020Hallo Dilru,1. De Belastingdienst mag voor een belastingaanslag vijf jaar teruggaan in de tijd. 2. Een woning in Turkije valt onder uw vermogen. Hoeveel u betalen moet, is erg afhankelijk of u meer vermogen hebt dan de vrijstelling en in welke belastingschijf uw vermogen valt: vriendelijke groeten,Zeemeeuw Naamlisette, 12-01-2020We hebben een huis in Spanje gekocht.

Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Fred, 23-09-2019Goedendag, Ik heb in Frankrijk een 3-tal appartementen die ik zakelijk verhuur. Ik sta ingeschreven in de Franse Kv, K en ben btw plichtig. In Frankrijk doe ik de btw en IB aangiften. In Nederland geef ik de 3 appartementen op in box 1 onder het kopje "Woningen en andere onroerende zaken" en ik geef aan dat de woningen behoren tot mijn zakelijk vermogen en dat het hele onroerend goed beschikbaar wordt gesteld aan mijn bedrijf in Frankrijk.

Huis Kopen Costa Brava Spanje

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

Geldt dit ook voor 100% verhuurd onroerend goed in het buitenland of gaat dit -zoals ik dit nu aangeef- via box 1 op de hierboven beschreven wijze? Ik begin nu te twijfelen of ik de aangifte van mijn onroerend goed in Frankrijk in de juiste box heb geplaatst. Alvast dank voor uw moeite om te reageren - huis spanje kopen costa blanca.

Dan zijn de appartementen zeer waarschijnlijk ook onderdeel van het bedrijfsvermogen (u verhuurt niet als particulier aan het bedrijf) en horen de appartementen niet thuis in box 1 of box 3 - huis kopen cartagena spanje. Het hangt er van af hoe het bedrijf is ingericht of u wellicht box 2 vermogen hebt, maar anders zou uw winst belast zijn in box 1.

Ik heb een aanmerkelijk belang (50%) in een Franse SCI. Deze SCI heeft twee Franse huizen. Bij mijn aangifte in Nederland geef ik dit aanmerkelijk belang in het buitenland op. Verder vraagt de aangifte module of ik een of meer panden in het buitenland bezit (huis in spanje kopen van de bank). Moet ik hier de de panden ook noemen, of juist niet omdat de Sci de eigenaar van de panden is, en ik slechts aandeelhouder van de Sci? Alvast dank voor uw moeite! Reactie infoteur, 04-09-2019Goedendag Remco,U bent aandeelhouder en geen eigenaar van de woningen en hoeft daarom de woningen niet te vermelden, wel de SCI.Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Maja, 14-06-2019Hallo,Ik heb een vraag over de vrijstelling buitenlandse inkomsten box 3 ( 2de huis in buitenland) dat niet meer volledig is sinds 2017 door oplopende rendementsfictie (zie hieronder ook kopie van een stuk tekst vanuit bovenstaande artikel)Heeft het zin om bezwaar daarover te maken? Ik heb namelijk 2de huis in Kroatië en ik betaal daar ook belasting erover dus ik ben in praktijk dubbel belast.

Er is sprake van een oplopend belastingtarief en een oplopende rendementsfictie. Dat kan ongunstig zijn bij een tweede woning in het buitenland. Tot 2017 kreeg u meestal een vrijstelling omdat u ook al in het buitenland belasting betaalde voor de woning. In 2017, 2018 en 2019 hoeft dat niet meer zo te zijn.

Reactie infoteur, 22-02-2020Hallo Maja,De vermogensrendementsheffing 2017, 2018 en 2019 komt voor de grotere vermogens hoger uit dan 1,2%. Daardoor kan het gebeuren dat bij verrekening met de buitenlandse heffing toch nog een bedrag overblijft dat in Nederland betaald moet worden. Er is voor dat deel geen sprake van een dubbele heffing, maar het tarief is hoger:https://financieel.

Huis Kopen Spanje Guardamar

html, Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Kim, 01-05-2019Hallo,Ik wil graag een appartement kopen en verhuren in Zuid Afrika. Voor 50% gefinancierd met een Zuid Afrikaanse hypotheek. Hoeveel inkomsten belasting betaal ik in Nederland en Zuid Afrika? Er is een double tax agreement getekend tussen de landen maar het is mij niet helemaal duidelijk wat dit concreet betekent - hoe lang duurt het om een huis te kopen in spanje?.

Verder kunnen er aan onroerend goed in Zuid-Afrika ook lokale (gemeentelijke) lasten verbonden zijn. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Faye, 18-04-2019Hallo, Mijn broer heeft sinds 2008 een apt in Griekenland en woonde daar tot 2011. Nu heeft hij het huis nog steeds niet opgegeven. Hij wil het wel doen maar is bang voor een enorme boete.

Wellicht is inkeren zonder hoge boete nog mogelijk omdat het niet om geld op een buitenlandse spaarrekening gaat maar om onroerend goed:https://financieel. infonu.nl/administratie/10124-boetevrije-inkeerregeling-vermogen-afgeschaft-2019-en-2020. html, Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw A. Epke, 28-03-2019Mijn vrouw en ik hebben eind vorig jaar een 2e woning gekocht in Zuid-Afrika. Deze is deels gefinancierd met Eigen vermogen en voor een deel met het ophogen van de hypotheek op onze woning in Nederland.

De financiering en de waarde zijn netjes aangegeven bij de aangifte over 2018. Tevens is ook netjes het hokje 'ter voorkoming dubbele belasting' aangevinkt. Het lijkt nu alsof ik over 2018 geen bedrag verschuldigd ben aan de belastingdienst over deze woning. Maar kan ik dat in de toekomst wel verwachten als bijv.

Reactie infoteur, 29-03-2019Beste A. Epke,Als de schuld op de tweede woning kleiner wordt door inbreng van eigen geld is dat niets anders dan een verschuiving in de verdeling van uw vermogen (minder spaargeld, meer in tweede woning). Voor de vermogensbelasting zal dat geen verschil maken. Overigens kan de tweede woning ook in waarde stijgen door stijgende huizenprijzen en zo meer belast worden.

Huis Kopen Spanje Nie Nummer

Hagesteijn, 06-03-2019Een kennis van me wil een huisje kopen ondergebracht in een S.C.I. Hij is dus nog geen aandeelhouder van de S.C - spanje huis kopen.I. De vraag is nu hoe hoog zijn de overdrachtskosten.( som van de kosten voor de notaris en staat) Juridisch is en blijft de S.C.I. volgens mij eigenaar en hij krijgt aandelen.

Nou hebben we erover zitten denken dat we naar Portugal toe willen gaan. huis kopen javea spanje. Om hier vervolgens ons eerste huis te kopen dit wilden we doen door eerst grond op te kopen dit direct af te betalen evenals een bungalow. Kortom als we het vermogen hebben om een bungalow vrijstaand plus grond direct te kunnen aflossen wat zouden we dan aan belastingen kwijt zijn per maand? Reactie infoteur, 20-08-2018Beste Remon,Dat hangt ervan af of jullie ook in Portugal gaan wonen.Wat wel verschil maakt is of u er woont of niet. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Ben, 22-09-2017Mijn tante heeft het huis van haar ouders in Engeland geërfd. Nu zijn haar ouders al overleden. Ook heeft zij hun huis in Nederland geërfd. Om de opbrengst van de verkoop van het huis in Nederland te innen, heeft de notaris gemeld dat het eerst in Engeland het een ander geregeld moet worden, voordat dat ze hier aan de slag kan met huis in Nederland.Wat nu? Wat kunnen zij nog doen. Ze hebben haar 100x benaderd maar zij reageert gewoon niet. Reactie infoteur, 27-04-2018Beste Ben,De notaris heeft kennelijk al een verkoop geblokkeerd. Is er geen executeur aangesteld, kan de notaris dat niet voor u doen? Het is wel zo dat een erfenis afhandelen soms langer duurt dan wenselijk is - huis kopen marbella.

Inmiddels is ze in mei 2 15 weer terug in Nederland gaan wonen, het huis op Curaçao heeft ze verhuurd van de huur kan de hypotheek afgelost worden, ze heeft trouwens op Curaçao altijd belasting aangifte gedaan. Nu komt de ham vraag mijn dochter wil nu in Nederland met haar vriend in Nederland een huis kopen, kan het nu zo zijn omdat zij op Curaçao al een hypotheek heeft dat ze daar door in Nederland geen hypotheek meer kan krijgen.

Huis Kopen Spanje Aan Zee

Een bank in Nederland is van een hypotheek op Curaçao zeer waarschijnlijk niet op de hoogte, een hypotheek waar kennelijk een huur tegenover staat (huis kopen spanje prijs). Een bank vraagt wel om naar waarheid in te vullen. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Oscar, 02-06-2016Als in Oostenrijk winst gemaakt wordt bij de verkoop van onroerend goed dient er 25% belasting over de winst te worden betaald.

Mag deze belasting in Box 1 worden afgetrokken of moet dit in Box 3 gedaan worden? Reactie infoteur, 03-06-2016Beste Oscar,Als u in Nederland belastingplichtig bent kunt u de dubbele belasting verrekenen met wat u in Nederland moet betalen aan belasting. huis kopen marbella spanje. Het is dus geen aftrekpost in box 1 of 3, maar een vermindering van de post inkomstenbelasting.

e.a. aan het uitzoeken is omdat we nog geen definitieve aanslag hebben gekregen (huis kopen spanje ervaringen). Heeft u enig idee hoe we aan de gegevens van de woning kunnen komen? Het is in Indonesië niet zo dat je een WOZ waarde hebt. Reactie infoteur, 23-05-2016Beste Key,Voor het buitenland neemt u de waarde in het economische verkeer.

e.a (kopen in spanje huis). wordt uitgezocht kunt de Belastingdienst via een correctie op uw belastingaangifte maar beter voor zijn. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Key, 24-04-2016Mijn vrouw is in 2014 vanuit Indonesië naar Nederland geïmmigreerd. Ze heeft daar een eigen woning haar naam staan. We hebben dit huis nooit bij de belastingdienst in Nederland als bezit aangegeven, omdat we het al 3 jaar te koop hebben staan en het dus kwijt willen.

Door het belastingverdrag kan een dubbele heffing worden voorkomen, maar dat zou best nog kunnen betekenen dat er bijbetaald moet worden. 2. De woning is box 3 vermogen geworden in 2014 als uw vrouw op 1 januari 2014 al in Nederland was. In het andere geval is zij voor 2014 voor een aantal maanden belasting verschuldigd in Indonesië en de rest van het jaar in Nederland.

Latest Posts

Haarlem Real Estate

Published Feb 14, 24
7 min read

James Edition Real Estate

Published Jan 01, 24
3 min read

Real Estate Recruiters

Published Dec 29, 23
7 min read